A legújabb kedvencem ez a recept. Nagyon ízletes és természetesen könnyen elkészíthető.
4 személyre, munka 30-40 perc, közepesen olcsó
- 1 nagy, vagy 2 kis fej lilahagyma
- fél citrom leve
- 50 dkg csirke mell
- egy csomag mexikói villámpác
- 1 db konzerv kukorica, vagy 2 bögre fagyott kukorica
- 1 db kígyó uborka
- 20 dkg sajt (persze minél több annál jobb)
- olaj
- 1 kaliforniai paprika (piros)
- 1 nagy pohár lejföl
- tortillalap
A csirkemellet megmossuk és kb. 3cm hosszú csíkokra vágjuk. Kikeverjük olajjal a villámpácot és hozzárakjuk a husit. Ezt akár előző nap is megtehetjük, hiszen minél tovább van a pácban annál jobb. Amennyiben erre nem volt lehetőségünk most rakjuk be a hűtőbe, amíg elkészítjük a többi hozzávalót. Megmossuk a zöldségeket (uborka, hagyma -> hámozás után, paprika) majd feldaraboljuk. A kígyó uborkát karikára, hagymát vékony karikára a paprikát pedig kis kockára vágjuk. Kukoricát, ha konzerves átmossuk, ha fagyott megfőzzük és átöblítjük. Hagymát ki tálba tesszük és rácsavarjuk a fél citrom levét. Kivesszük a húst a hűtőből, és teflon serpenyőbe öntjük a páccal együtt. Természetesen forró serpenyőben, enyhén megpirítjuk, majd lefedjük. KB 5-6 perc alatt megsül de, ha nem vagyunk biztosak benne, vegyünk ki egy kis darabot és vágjuk szét. Akkor jó, ha teljesen fehér a közepe és könnyedén vágható. Amikor kész a hús elzárjuk alatta a tűzhelyet és hozzáadjuk a kockára vágott paprikát. A sajtot lereszeljük. Veszünk egy tortilla tésztát és megkenjük tejföllel majd mindenki, ahogy szereti belepakolja a zöldséget, sajtot és a húst.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése