Szóval ezt végképp gyakorlott főzőknek ajánlom. Karácsonyra készítettem párom családjának, és eléggé pepecselős volt. Viszont mindenképpen ajánlom különleges alkalmakra elsőrendű étek. Étel elfogyasztása után mentolos fagyi mindenképpen jól jöhet :)
4 személyre, munka 60 perc, drága
- 60-70 dkg szűzpecsenye
- 1 csomag fokhagymás villámpác
- 1 csomag szeletelt sajt
- 10 dkg szeletelt sonka
A tésztához:
- 25 dkg sütőmargarin
- 25 dkg liszt
- 1 tojás sárgája
- Bors, majoránna, kömény, szerecsendió, só
- Tejföl
A hús feldarabolom akkora adagokra, ami 4 személynek megfelelő. A pácot kikeverem és egy éjszakára állni, hagyom a húst benne. Tepsiben kis vízzel felöntve, fóliával letakarva előre sütöm. Tésztához összemorzsolom a margarint a liszttel. Hozzáadom a tojássárgáját, a sót és a fűszereket. Kevés vizet öntök hozzá, hogy gyúrható legyen, és hűtőbe rakom fél órára. A húst kivesszük a sütőből miután megsült és hagyjuk kihűlni. Tésztát 4 részre osztom, és kinyújtom akkorára, hogy a húst befedje. Megkenem tejföllel, rárakom a húst, sonkát és a sajtot majd betakargatom. Jól rá kell nyomkodni, sehol ne legyen lyuk. Tetejét tojás fehérjével megkenem és megszurkálom. Sütőben pirosra sütjük. A hőfok nekem gázsütőn 200 volt, de mint tudjuk mindenkinek más. A lényeg, hogy ne süljön túl hamar csak szépen nyugodtan.
Jó étvágyat!
2010. április 25., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése