2010. április 25., vasárnap

Fűszeres tésztában sült szűzpecsenye

Szóval ezt végképp gyakorlott főzőknek ajánlom. Karácsonyra készítettem párom családjának, és eléggé pepecselős volt. Viszont mindenképpen ajánlom különleges alkalmakra elsőrendű étek. Étel elfogyasztása után mentolos fagyi mindenképpen jól jöhet :)

4 személyre, munka 60 perc, drága

- 60-70 dkg szűzpecsenye
- 1 csomag fokhagymás villámpác
- 1 csomag szeletelt sajt
- 10 dkg szeletelt sonka

A tésztához:
- 25 dkg sütőmargarin
- 25 dkg liszt
- 1 tojás sárgája
- Bors, majoránna, kömény, szerecsendió, só
- Tejföl

A hús feldarabolom akkora adagokra, ami 4 személynek megfelelő. A pácot kikeverem és egy éjszakára állni, hagyom a húst benne. Tepsiben kis vízzel felöntve, fóliával letakarva előre sütöm. Tésztához összemorzsolom a margarint a liszttel. Hozzáadom a tojássárgáját, a sót és a fűszereket. Kevés vizet öntök hozzá, hogy gyúrható legyen, és hűtőbe rakom fél órára. A húst kivesszük a sütőből miután megsült és hagyjuk kihűlni. Tésztát 4 részre osztom, és kinyújtom akkorára, hogy a húst befedje. Megkenem tejföllel, rárakom a húst, sonkát és a sajtot majd betakargatom. Jól rá kell nyomkodni, sehol ne legyen lyuk. Tetejét tojás fehérjével megkenem és megszurkálom. Sütőben pirosra sütjük. A hőfok nekem gázsütőn 200 volt, de mint tudjuk mindenkinek más. A lényeg, hogy ne süljön túl hamar csak szépen nyugodtan.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése