2010. április 25., vasárnap

Tortilla tészta ( Tortillaalap)

Kicsit gyakorlotabb embereknek ajánlom. Természetesen bárki megpróbálhatja, de ha nem érez magában elég rátermettséget inkább használjon bolti tésztát.

4 személyre, munka 30 perc, olcsó

- 1 bögre fehér sima fehér liszt
- 1 bögre kukorica liszt
- 3 evőkanál olaj
- fél bögre tej
- 2,5 bögre mentes víz ( bubis víz esetén a szóda elhagyható)
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál szódabikarbóna(bubis víz esetén elhagyható)
- 1db tojás

A hozzávalókat csomó mentesre elkavarjuk. Fontos ,hogy a tészta folyékony legyen de sűrű. Akkor jó, ha olyan, mint a felvert tojás. Palacsintasütőt, vagy vastag falú teflon sütőt felhevítjük, és olajat öntünk bele. Vékonyan hogy a felszínén legyen egy kevés. Kevés tésztát beleöntünk és szétfolyatjuk, mintha palacsintát sütnénk. Akkor jó, amikor a széle már kezd egy kicsit felkunkorodni. A másik felét is megsütjük. Lényegében ugyan olyan lesz, mint a palacsinta

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése