2011. november 15., kedd

Mátrai borzas, ahogy én csinálom

Igazából ez egy végtelenül egyszerű recept , csak egy kis plusz dolog hozzáadásával lesz borzas.


- 0.5kg csirkemell/sertés lapocka vagy bármi amit szeretünk rántott húsnak
- zsemlemorzsa
- 2-3 db tojás
- liszt
- só
- krumpli
- tefjöl
- 20 dkg sajt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez

A húst vékony szeletekre vágjuk, ha sertést használunk érdemes klopfolni. A tojást egy tálba felverjük és megsózzuk. Lisztet és a zsemlemorzsát 1-1 tányérba szórjuk és bepanírozzuk a húst. Aki még nem panírozott: alaposan beleforgatjuk a húst a lisztbe, majd a tojásba és végül a zsemlemorzsába (érdemes jól belenyomkodni mind a két oldalát). Forró olajban aranybarnára sütjük a húst és szalvétán lecsöpögtetjük. Tehát készítettünk egy fincsi rántott húst. A krumplit vagy megvesszük fagyasztott hasábként, vagy magunk készítünk sült krumplit. Most jön amitől feldobhatjuk a sima rántott húst. Tejfölt kikeverünk kevés sóval és fokhagyma nyomón átpréselt fokhagymával. A sajtot lereszeljük, sült krumplit  tányérra halmozzuk , közepére tesszük a húst majd tejfölt kenünk rá és sajtot szórunk a tetejére. Érdemes ekkor egy picit megmikrózni, hogy a sajt olvadt és nyúlós legyen. Egyszerűen fenomenális, kicsit az embernek olyan mintha lángost enne egy kis husival, de kevésbé olajosan. Imádjuk nagyon mert nem a tejföl miatt finom szaftos lesz az étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése