2011. november 1., kedd

Kínai szezámmagos csirke

Ez ismét egy könnyebb recept, igazából csak az arányokat kell eltalálni. Sajnos nem mindenhez írhatok pontos mennyiséget,mert függ az adott hozzávaló ízétől/állagától.

-0,5 kg csirkemell
-6 evőkanál liszt
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál olaj
- 1 egész tojás
- csipet só
- kevés víz (annyit kell belerakni, hogy folyós de még ragadó legyen a panír)
- 1.5 kávéskanál élesztő


Máz:
- 1-2 evőkanál ketchup
- chili (lehet őrölt , ízlés válogatja ki mennyit rak bele, javaslom kezdjük kis mennyiséggel. A méz miatt csalóka lehet a végeredmény)
- 2 evőkanál
- 3-4 evőkanál szezámmag

A csirkemellet nagyobb kockára vágjuk. A tálba a tészta hozzávalóit összekeverjük (folyós, de azért ragadós sűrű legyen). Majd alaposan elkeverjük benne a húst. Bő forró olajban enyhén aranybarnára sütjük. A máz hozzávalóit alaposan elkeverjük egy nagy tálban, és a még forró de lecsöpögtetett húst beletesszük. Óvatosan összekeverjük és már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése