2011. november 21., hétfő

Töki pompos/Langalló/Kenyérlángos

Még egy hihetetlenül egyszerű recept, nagyon tudom ajánlani sörkorcsolyának, forralt bor mellé ebben a nagy hidegben vagy éppen nyáron nagyobb társaság etetésére. A mennyiség kb 2-3 embernek elegendő.


- 0.5 kg finomliszt
- 1 csomag száraz élesztő
- 3dl langyos víz
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
Feltét:
- Szinte bármi amit csak a szemünk szánk kíván.

Amit viszont én raktam rá:
- 1 doboz tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- parasztkolbász
- főtt-füstölt tarja
- sajt

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe öntjük, kelttészta programmal elkészítjük. Sütőt 180°ra előmelegítjük, a kész tésztát nyújtófával vagy kézzel a tepsi méretére nyújtjuk, tepsit picit beolajozzuk és a tésztát kb 10-15 percig elősütjük. Amikor már a teteje száraz kivesszük, megkenjük a tejföllel rárakjuk a husit és a sajtot, mehet vissza a sütőbe egészen addig amíg az alja aranybarna nem lesz.
Amennyiben nem rendelkezünk kenyérsütővel, hagyományos módon felfuttatjuk az élesztőt pici langyos tejben, a lisztes keverékbe öntjük. Jól átdolgozzuk az egészet majd hagyjuk megkellni, addig amíg kb a duplája nem lesz , utána a korábban leírt szerint elősütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése