2011. október 30., vasárnap

Fasírt

Magában,kenyérrel,főzelékkel vagy körettel, egyszóval mindenkor, mindenhez és mindenkinek.

-0,5 kg darálthús (sertés lapockából szoktam, de lehet combból, vagy marhából)
- 2 db száraz zsömle
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db egész tojás
- 3 teáskanál pirospaprika
- 1,5 kávéskanál só
- 1 kávéskanálbors
- 2 kávéskanál őrölt kömény
- zsemlemorzsa
-olaj


A zsömléket feldaraboljuk, kis tálba tesszük és kevés vizet öntünk rá. Amint felszívta a vizet, jó alaposan kinyomjuk belőle, amennyire csak tudjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük, természetesen aki úgy érzi mindenből tehet picit többet, de szerintem ennyi elég egy nem túl erősen fűszerezett fasírthoz. Jó alaposan összedolgozzuk, majd kicsi golyókat vagy lapos fasírozott formát készítünk, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajba dobjuk, és sötétbarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése